Huidverzorging

Huidverzorging

Een goede huidverzorging is een van de belangrijkste beauty tips die wij voor je kunnen hebben. De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Onze huid is veel meer dan een omhulsel van het lichaam. Onze huid beschermt ons tegen schadelijke invloeden. Daarnaast zorgt de huid ervoor dat wij niet snel oververhit, onderkoeld of uitgedroogd raken. Wil jij letterlijk en figuurlijk lekker in je vel zitten?

Collageen in je huid

huidverzorging

Collageen is een eiwit dat in grote hoeveelheden voorkomt in ons lichaam. Onze spieren, pezen, botten en huid bevatten collageen. Dit eiwit zorgt ervoor dat onze huid sterk en elastisch blijft. Daarnaast vervangt het dode huidcellen. Daarnaast beschermt het je huid en alle organen.

Gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt, kun je het beste natuurlijke producten kopen die veel collageen bevatten. Collageen maakt je huid weer sterk en elastisch. Daarnaast is het belangrijk om op geurstoffen en chemische toevoegingen te letten.

Huid op een natuurlijke manier verzorgen

Je kunt de chemische toevoegingen vinden bij de ingrediëntenlijst van veel huidverzorgingsproducten. Let op dat verschillende producten veel chemische stoffen bevatten die schadelijk voor je zijn. Het beste is om even de tips te lezen van de consumentenbond. Zij hebben een ingrediëntenlijst gemaakt van cosmetische producten voor kinderen. Deze regels zijn strenger dan voor volwassenen. Toch kun je deze lijst prima gebruiken voor jouw selectie aan goede huidproducten.

Goede cremes en zalfjes

Een aantal goede cremes en zalfjes op je huid smeren is een begin van een goede huidverzorging. Uiteraard heeft NIVEA een aantal goede producten om je huid te verzorgen. Kijk ook even naar het collageengehalte in deze producten. Een balans tussen het collageengehalte en veel natuurlijke stoffen (zoals waterolie) is voor ons de perfecte mix.

Laat ons je helpen om natuurlijk in balans te komen en samen te werken aan een gezonde en stralende huid.

Share