mondverzorging

Een goede mondverzorging is belangrijk voor je algehele gezondheid. Daarnaast is het je visitekaartje. Bedenk maar zelf: contact met anderen begint met een gesprek of een glimlach. Een mooi, goed gebit geeft zelfvertrouwen. Contact met anderen begint met een gesprek of een lach. Je kan maar een keer een eerste indruk achterlaten. Een goede, eerste indruk bepaalt voor een groot deel de indruk die je in zijn geheel maakt. Een frisse adem en een mooi gebit helpen je een goede, eerste indruk te maken. Een mooi gebit geeft zelfvertrouwen. De mogelijkheden om je gebit mooier te maken zijn tegenwoordig flink uitgebreid.

Tips voor een goede mondverzorging

Het is belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan. Daarnaast hebben wij een aantal goede tips voor je op een rijtje gezet.

Poets minimaal 2 minuten per dag, `s ochtends en `s avonds

Veel mensen poetsen hun tanden niet zo lang en duwen veel te hard. De gouden regel is twee keer per dag, twee minuten lang tandenpoetsen. In die twee minuten heeft u voldoende tijd om alle tanden en kiezen goed schoon te maken. Een tandpasta zonder fluoride is goed om daarbij te gebruiken.

Gebruik een tongschraper en poets de tong 

slechte adem
stinkende adem

Het is niet alleen belangrijk je tanden te poetsen. Daarnaast kun je ook beter je tong poetsen met je tandenborstel. Op je tong blijven net zoals op je tanden, bacteriën zitten. De bacteriën die achterblijven op uw tong wanneer je deze niet reinigt, veroorzaken een slechte adem.  Je kunt in plaats van een tandenborstel, ook een tongreiniger gebruiken.

Poets elektrisch of met een bamboe tandenborstel

Er is veel onderzoek gedaan naar hoe je het beste je tanden kan poetsen. Een elektrische tandenborstel of een tandenborstel zijn effectiever dan een “gewone” plastic tandenborstel. Dit komt omdat een elektrische tandenborstel heel effectief al het vuil verwijdert van je tanden. De bamboe tandenborstel heeft hele zachte haartjes en een bamboe handvat. Zo komt je mond niet in aanraking met plastic stoffen. Naast het type tandenborstel is de manier van poetsen ook erg belangrijk.

Gebruik tandpasta zonder fluoride

Het beste is om een tandpasta te gebruiken die goed is voor je tandglazuur. Liever wil je ook niet dat je tandpasta giftig is, lekker smaakt en voor een frisse adem zorgt. Er zijn een aantal goede, natuurlijke tandpasta’s. Een groot aantal mensen geeft de voorkeur aan een tandpasta zonder fluoride. Daarover gaan wij binnenkort meer schrijven. In het kort is fluoride slecht voor je omdat het een zeer chemische stof is die schadelijk is voor je botten en je tanden.

Maak gebruik van flosdraad, stokers en ragers

witte tanden
tanden flossen

Soms blijven er ondanks goed poetsen restjes en bacteriën zitten tussen je tanden en kiezen. Je kunt er namelijk niet altijd goed bij. Met een tandenborstel kun je moeilijk bij de kleine ruimtes tussen tanden en kiezen komen. Hierdoor onstaan vaak gaatjes en tandvleesproblemen. Gebruik eenmaal per dag (het liefste `s avonds) flosdraad om tussen je tanden te reinigen. Je leest hier hoe je het beste je tanden kunt flossen. Als de ruimte wat groter is, kun je het beste een tandenstoker gebruiken.

Bij Fesios helpen wij je

Bij Fesios helpen wij je graag. Een goede gezondheid van je mond is daarbij erg belangrijk. Binnenkort meer tips en tricks over een goede gezondheid van je mond.

Share